Gierende gitaren, special effects en veel, heel veel steam

Gierende gitaren, special effects en veel, heel veel steam


Een feestje rocken hoef je Steam Sister geen twee keer te vragen. Als geen ander kunnen deze rockchicks een complete tent omverblazen. Vanaf minuut één spat de energie van het podium af. Dat wordt luidkeels meezingen en springen. Maar wie is Steam Sister?


“Voorheen waren wij de coverband ‘Steam’ zonder Sister”, legt Esmee uit. “Dat bleek niet helemaal te werken. Op dat moment brak ook corona uit. Toen zijn we, Liloe (gitaar en zang), Renee (bas en zang) en ik (leadguitar en zang), samen gaan zitten en besloten we de boel om te gooien.” De bandnaam ‘Steam’ werd omgedoopt tot ‘Steam Sister’. Daarnaast waren de dames erover uit op zoek te gaan naar een nieuw bandlid. Een zangeres welteverstaan. 


Nieuwe bandleden

De muziekwereld wordt overruled door mannen. Het was een uitdaging om een vrouwelijk bandlid te vinden. “Vind maar eens iemand die goed is én ook nog veel tijd heeft om te willen optreden en reizen. We hebben geen oproep geplaatst maar mensen in ons eigen netwerk aangesproken”, aldus Esmee. “Zo zijn we uiteindelijk bij Eva uitgekomen. En toen moesten we ook nog op zoek naar een drummer en een toetsenist.”


Door corona was het niet mogelijk om op te treden. Het enige wat de band kon doen, was een show in elkaar zetten en repeteren. “We hebben heel veel gerepeteerd. Je hoopt steeds dat je binnenkort weer een keer mag spelen voor publiek. Gelukkig hebben we in het eerste jaar nog best veel mogen spelen.”


Optreden in Nederland en België

Inmiddels staat de agenda van de rockband weer vol met optredens. Elk weekend doen de zes vrouwen meerdere feesttenten en festivals aan. Niet alleen in Nederland maar ook over de grens. “De avond voor het Boerenrockfestival staan we tot ongeveer twee ’s nachts op een podium in België. Daarna gaan we samen ergens overnachten en rijden dan naar het Noorden.”


Eerste keer Boerenrock Festival

Dit jaar speelt Steam Sister voor het eerst op het Boerenrockfestival. De band komt niet vaak in het noorden van Nederland. “De meeste optredens vinden plaats in De Achterhoek en in Brabant. Af en toe hebben we een uitstapje, zoals het Boerenrockfestival. We hebben er veel zin in. Van wat ik op de socials voorbij heb zien komen, ziet het er heel groot uit. De line-up is enorm. Dat is heel vet om daartussen te staan”, vertelt de rockchick enthousiast.


Van deze vrouwen hoef je geen brave show met ingestudeerde danspasjes te verwachten. Ze weten wel wat een feestje bouwen is. In een gruwelijk, vette show met spectaculaire special effects en veel steam komen grote hits voorbij van Bon Jovi tot Golden Earing. Hoor je op de zaterdagavond gierende gitaarsnaren? Dan ramt Steam Sister de ene medley na de andere uit de speakers. Van classic rock tot happy hardcore. Een feestje waar je bij wilt zijn!Steam Sister staat op het VHC ActiFood Stage: zaterdag 17 augustus van 19:45 – 21:00 uur.

Nieuwsmedia die persvragen hebben of accreditatie willen aanvragen, kunnen dit doen via het contactformulier.