Benieuwd naar de reglementen per crossklasse? Bekijk ze hier

Leutjescross

Hoe cool is dat!  Je vriendjes langs de baan en jij bent aan het scheuren over de Boerenrock crossbaan! Oma houdt haar hart vast maar jij zal het ze wel even laten zien!

Je bent tussen 6 en 12 jaar oud en je wil ook wel eens mee doen aan het Boerenrockfestival. Van papa en mama heb je een echte quad of minicrossmotor gekregen. Misschien wel van een gekke opa of oma of oom en tante? 

Voor jullie hebben we special de Leutjescross. Laat pappa of mama je inschrijven en zorg dat je de juiste beschermingsmiddelen hebt. 

 

Veiligheid is natuurlijk heel belangrijk!!

Wegmotorenklasse

Koop een oude wegmotor, knup er een paar crossbanden onder en je kunt meedoen aan de Wegmotorenklasse van het Boerenrockfestival. Zo'n racemotor op gras is toch wel iets speciaals.

Pubercross

Te oud voor de Leutjes en te jong voor de grote mannen en vrouwen! Bij ons val je niet tussen wal en schip maar kun je gewoon meedoen aan de Pubercross. Vanaf 12 jaar kun je terecht in deze klasse.

Rodeo klasse

Wie houdt het het langste vol, wie houdt zijn auto het langste heel?

 Dit is een waar spektakelstuk op het Boerenrockfestival. Botsauto's. Je moet een klein beetje "gestoord" zijn om mee te doen aan deze race.

 

Brommercross

Je zoekt op Marktplaats of een andere tweedehands site naar een oude brommer. Een Kreidler, Yamaha, Puch of Vespa het maakt niet uit. Maak er iets moois van, een zijspan, een rijdende badkuip of iets anders en doe mee aan de Boerenrock Brommercross.

Bangerstox

De Bangerstox klasse is niet voor doetjes. Vol gas op elkaar in beuken en daarna snel zorgen dat je je auto weer in de benen krijgt voor de volgende heat. Waar rodeo rijders een beetje "gestoord"zijn zouden we niet weten wat we van deze mannen en vrouwen moeten zeggen.

Motorcross

De Boerenrock motorcross, twee dagen rondscheuren op de crossbaan en 's avonds lekker feesten met je vrienden in een van de twee feesttenten.

Het Leuke is dat je geen licentie hoeft te hebben en dat het niet uit maakt met wat voor crossmotor je mee doet. Een Enduro, een oldtimer, 50 cc , MX1 of MX2, als hij maar voldoet aan de technische eisen.

 

 

Driewielerklasse

Auto's op drie wielen waarbij het achterwiel niet in het midden zit. Dat belooft een waar spektakelstuk te worden. In 2022 voor het eerst op het programma, we gaan het beleven.

Quadrace

Deze klasse is voor de quad rijders. Vier dagen crossen en feesten. Er wordt niet gekeken naar cilinder inhoud en een licentie is niet nodig.

Duo klasse

De een die geeft gas en remt de andere stuurt. Om op deze manier de snelste te zijn en je wagen ook nog heel te houden moet je goed op elkaar zijn afgestemd.

 

 

Autocross

De Autocross en het Boerenrockfestival zijn al jaren aan elkaar verbonden. Er wordt gecrost in een klasse t/m 2000 cc

Gekkenhuisklasse

De Gekkenhuisklasse van het Boerenrockfestival, het carnaval op wielen. We dagen julllie uit om helemaal los te gaan!

Wees creatief en bouw het. Niets is te gek en bijna alles kan. Lomp, groot, rook, rijdende schommels, rupsvoertuigen, scharnierende voertuigen en nog veel meer. Wie maakt het mooiste voertuig?

Inschrijven kan voor de onderstaande klasses:

- Beter een Kleine die Steigert klasse ( <4,5m)

- De Dikker as doe Klasse (>4,5m)

Enkel een geverfde auto's wordt niet toegelaten! Leef je uit en kies een van deze thema's....en laat je fantasie helemaal gaan!

 

 

 

 

 

Autoblubbering

Dit jaar voor het eerst op het Boerenrockfestival! Op de zondag gaat we gruwelijk door de blubber.

Er kan gereden worden in diverse klassen:

- De opstapklasse

- De standaard klasse

- ( overige klassen) optioneel en op aanvraag

 

 

 

 

 

 

ENDURO

De Enduro is terug tijdens Boerenrock 2024 omdat er zoveel vraag naar was en dat blijkt.


Geen kenteken nodig

Geen rijbewijs nodig

Ook voor jeugd